sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Rallattelua kotihallissa

Enpä olisi vuoden alussa uskonut, että tämä päivä koittaa. Tänään kisailtiin molemman koiran voimin rally-tokon ALO-luokassa. Yadan kanssa olisi kyllä voinut jättää väliin... ;)

Treenailtiin ennen luokan alkua, ja Elli toimi kivasti. Ainoastaan "maahan, kierrä koiran ympäri" tuotti tuskaa, kun koira ei olisi malttanut millään pysyä aloillaan. Vähän peruspaikkamakuuta ja homma alkoi toimia. Radalla iski jännitys, vaan ei niinkään ohjaajalle vaan koiralle. Heikohkoa seuraamista ja liikkeet vähän jähmeitä. Loppuakohden kontakti parani ja olin koiraan tosi tyytyväinen! Tulokset nähtyäni yllätyin, 99p!!! Wohouu, ihan niin hyvin en olisi uskonut meidän suoriutuneen. Ehkä syynä on myös oma tiukkapipoisuuteni ja täydellisyyden tavoittelu, heh :) Ykkösen vähennys liikkeeltä nro 13, PTY eli puutteellinen yhteistyö. Täytyy tarkistaa joltakulta, mikähän liike mahtoi olla kyseessä. Kenties kyseessä oli 360 astetta vasempaan, ja koira ehkä haahuili omiaan? Lopputuloksissa hävittiin reilu 10 sekuntia voittajalle (treenikaverit Tanja ja mitteli-Sohvi, 99p) tullen toiseksi. Tuomari (Reeta Jokela) kommentoi suoritusta: "Rauhallinen, hieno suoritus!"

Yada oli jo lämmitellessä ihan ulapalla, mutta alkoi jo hetkittäin toimia. Juuri ennen radalle menoa joku kilpakumppaneista leikitti koiraansa vinkuvalla pallolla, joten se siitä sitten. Sain revittyä koiran mukanani radalle, mutta aikamoista menoa se oli. Ykköseltä KYL -1, kun koira nuuhkaisi kylttiä; kakkonen uusittiin kun koira oli vähän omissa maailmoissaan; kutoselta AS -1 ja UUSI; seiskalta TVÄ -1, kun koira ei laskeutunut alas asti vaan suoritti makuun kyynärät ylhäällä enkä saanut korjattua; ysiltä TVÄ -10 = väärin suoritettu tehtävä (koira eteen, vasemmalta sivulle, istu), taisin lähteä liikkeelle ilman istumista; kahdeltatoista AS -1 ja TVÄ -10, koira ei tullut eteen ei sitten millään, tarjosi sivulle tuloa ja jäi ihan ihmeellisesti vinoon yms. Hinkutin ja hinkutin, ja lopulta keskeytin. Näin jälkeenpäin ajateltuna olisi kannattanut vain jatkaa liike loppuun, nyt hinkutin miinuksen puolelle ihan turhaan. Olisin vain jatkanut vinossa loppuun asti niin oltaisiin selvitty miinus ykkösellä JA SAATU TULOS. Argh! Muutenkin, mitä järkeä keskeyttää toiseksi viimeisellä liikkeellä? Älyhoi... No, kaikesta oppii ja tästä etenkin :D Tuomarin kommentti: "Alku hienosti, vähän koiran kisakunto petti..."

Koiralle vähän treeniä vielä suorituksen jälkeen, niin hallissa kuin ulkona, jotta pääsin korjaamaan kaikki pöllöilyt. Oma fiiliskin oli jo vähän parempi enkä paineistanut koiraa ihan niin paljoa kuin radalla.

Kaiken kaikkiaan kisoista jäi hyvä fiilis. Etenkin nyt, kun on päässyt työstämään Yadan kanssa tehtyjä mokia. Aion kyllä jatkaa harrastamista ja kisailua ainakin Ellin kanssa, sillä se on selvästi luotu tokoiluun! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti