maanantai 29. huhtikuuta 2013

Jälkeä ja kisailua

Lauantaina tosiaan kävin Valkealan perukoilla tekemässä jälkeä Johannan ja Aatun kanssa. Tehtiin tosi tuoreita jälkiä, annettiin niiden vanheta siis vain 10-20minuuttia. Muutenkin tehtiin tosi lyhyet jäljet (Yada n. 50m, Elli n. 20m).

Elli aloitti ja suoritti oman jälkensä aika kivasti. Suurimmalti osin meni ilmavainulla, mutta jälkikin oli niin naurettavan lyhyt ja tuore, että haju varmasti leijui vielä ilmassakin. Melko määrätietoisesti kuitenkin suunnisti oikeaan suuntaan. Palkkana pari namia ja lötköpötkölelu. Jäljen päässä Elli vähän mietiskeli, että "tässäkö tää nyt oli?", ja vaati vähän kehuja, jotta suostui ottamaan lelun mukaansa. Ylpeästi se sitten kuitenkin sipsutteli takaisin tielle, lelu suussaan ;)

Yada oli niin intopiukeena, ettei malttanut lähtöäkään kunnolla haistaa. Vauhtia oli hurjasti ja se kostautuikin jäljeltä harhailuna. Lopulta Yada kuitenkin pääsi palkalle ja toi hiirulaisen ylpeänä pois metsästä.

Sunnuntaina kisailtiinkin sitten seuran agilityepiksissä. Ilmoitin molemmat minimölleihin (x3). Radalla oli puomi ja A, mutta koska molemmilla koirilla kontaktit ovat vielä vaiheessa, ohitin ne tuomarin luvalla ja suoritin vaihtoehtoisia hyppyjä.

Yadan ensimmäinen rata sujui niin vauhdikkaasti, että jäin tosi pahasti jälkeen useassa paikassa, mutta selvitin ne kuin ihmeen kaupalla. Viimeisellä putkella (lähetys pimeään päähän) se virhe sitten tuli. Ohjasin huonosti ja muutenkin ihan miten sattuu, joten Yada meni ohi. Putken jälkeen tuli sitten vielä yhdelle hypylle kielto, kun ohjasin huonosti takaakierrolle. Toisella radalla en ehtinyt hyppysuoralla (hyppy - takaakierto) edelle, joten karjumisestani huolimatta Yada posotti molemmat hypyt samaan suuntaan. Samaisella radalla tuli kielto vielä sinne viimeiselle putkellekin. Kolmannella yrittämällä tuli kuin tulikin se hakemani nolla, ja vieläpä nopein nolla, eli Yada kuittasi möllien voittopotin :) En kuitenkaan voi olla kovin tyytyväinen, sillä kyllä ne radat olivat niin kaamean näköisiä, että nolottaa. Täytyy nyt todella treenata lisää ja etenkin niitä suhinoita, koska vauhti on niin kova, että joissakin käännöksissä ja muissa tiukoissa paikoissa on pakko saada vauhtia pois. Ja toki asiaa helpottaisi, kun ohjaisi paremmin.

1. rata 39,91s - HYL.
2. rata 39,94s - 10
3. rata 28,19s - 0

Elli tiputti ekalla radalla toisen hypyn riman, hyppäsi aika suoraan päin sitä. Muuten eteni vauhdikkaasti (!!).ja puhtaasti. Loppuradasta väsymyksen jo huomasi, joten vauhti hieman hiipui, mutta pysyi kohtalaisena. Toisella radalla vähän jo jännitin, että mitenhän Elli jaksaa. Hallissa oli tosi kuuma ja itselläni jo kaksi rataa muutaman minuutin sisään alla, joten oma ohjaustehoni ei ollut enää parhaimmillaan. Siihen kun yhdisti vielä väsyneehkön koiran, niin soppa oli valmis. Elli kuitenkin eteni hyvin, vaikkakin keräsi kaksi kieltoa. En kyllä enää muista, mistä tilanteista ne tulivat.. Omia ohjausmokia luultavasti. Kolmannen radan alussa tuli ensimmäisen hypyn ohi, joten näin parhaaksi ottaa vain pari ekaa hyppyä ja palkata putkeen. Elli oli jo tosi väsynyt. Eikä ihme, ensimmäistä kertaa mentiin täyspitkää rataa, ja vielä kaksi kertaa lähes peräkkäin! Myös rimat olivat 5cm korkeammalla kuin treeneissä, eli 25cm.

1. rata 35,81s - 5
2. rata 43,69s - 10
3. rata HYL.

Löytyisi multa videomateriaaliakin, mutta ne ovat niin järkyttävää katsottavaa, ettei niitä voi esille laittaa. Ja tottakai mun tuurilla siitä nollaradasta puuttuu video.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti