sunnuntai 25. elokuuta 2013

Skabailua

Torstaina käytiin hallilla möllikisailemassa. Olipas muuten ruhtinaallinen osanotto, enpä olisi uskonut, että paikalle tulee niin monta koirakkoa! :)

No, asiaan. Elli starttasi mölliradalla ja Yada kilpailevissa. Möllien rimat olivat 25cm, eli juuri sopivia meille. Ekalla radalla jätin Ellin turhan kauas, joten kiirehtiessään perääni se pudotti ekan esteen riman. Eikä oikeastaan edes pudottanut, vaan hyppäsi suoraan päin. Loppurata meni tosi kivasti ja vauhtiakin oli hyvin. Ongelmia tuottanut muurikin onnistui moitteettomasti. Radan jälkeen paljon kehuja ja pusuja.


Starttasin samalla radalla kahdesti, joten tokalla radalla en jättänyt Elliä niin kauas ja pysyin muutenkin radan ajan melko lähellä koiraa. Kolmanneksi vikalla hypyllä pyöritin siivekkeen ympäri ja rima putosi. Ekalla radalla tämä oli sujunut hyvin, nyt ehkä yritin liikaa. Tuloksena toiseltakin radalta siis vitonen. Vitosista huolimatta Elli sijoittui kolmanneksi tuloksella 5/-19,31. Ajan puitteissa Elli olisi voittanut koko luokan, mutta tipahti vitosen takia pari pykälää alaspäin. Radoista parempi tulos jäi voimaan ja muistaakseni tämä tulos on jälkimmäiseltä radalta.


Kilpailevien rata oli 3-luokan kisarata. Tutustuin rataan kauhunsekaisin tunnelmin, rata tuntui ihan älyttömän vaikealta. Oli vähän sellainen fiilis, että mikäli edes muistan radan suorituksen aikana niin voin tuntea itseni voittajaksi. Panikoinnista huolimatta muistin radan molemmilla starteilla, MUTTA... Eka rata meni pipariksi, kun radan loppuvaiheilla Yada jäi vähän jälkeen pussilla, ja ajautui lähelle omaa jalkaani ulos tultuaan. En ehtinyt (tai oikeastaan edes yrittänyt) korjata seuraavalle takaakiertohypylle, joten hylkyhän siitä tuli. Tätä ennen olin joutunut hidastamaan ennen keppejä, sillä hyppy-kepit -linja oli haastava ja jäin auttamattomasti siinä jälkeen. Tämän jälkeen Yada rynnisti läpi puomin alastulolta, joten korjasin alastulokontaktin ennen kuin jatkoin radan loppuun. Luulin A:n kontaktien olleen hyvät, mutta videolta tarkasteltuina ne olivat kyllä tosi rumat. Keinu sentään sujui ja Yada imi hyvin putkiin. Sain myös kauko-ohjattua hyvin hypyille.

Tokassa startissa otin vähän rauhallisemmin, josko olisin sitten ehtinyt hypyn ja keppien väliin ohjaamaan. Vaan en ehtinyt, joten taas sain pyytää koiraa odottamaan, että ehdin ohjaamaan. Nyt odotin pussin jälkeen hypyn luona ja ohjasin huolellisemmin takaakiertoon. Puomi sujui nyt ihan hyvin, vaikka melko törkeästi Yada yrittikin kusettaa alastulolla. Parit putket, A ja loppusuora niin selviydyimmekin nollalla maaliin. Fiilis oli melkoinen, kun suoritin kolmosten radan puhtaasti ja hyvillä sekunneilla. Ne sekunnit riittivätkin voittoon! Yadan tulos siis 0/-15,60.

Perjantain treeneissä treenasin lähinnä Ellin kanssa ja otin Yadalla vain kontaktit. Elli teki hyvää työtä haastavalla putki-kontaktihässäkällä, jossa piti jonkin verran ottaa etäisyyttä kontakteille. Imu hypyille ja putkiin oli hyvä, ehkä kyllä saatoin itsekin ohjata normaalia huolellisemmin ;) Paljon palkkaa ja hienosäätöäkin.

Lauantaina sitten starttasin Yadan kanssa Agi-Kotkien kisoissa kolmella radalla. Agiradoilla Yada pomppi puomin alastulokontaktit, ja koska tuomari ei antanut niitä radan aikana korjata, ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin jatkaa täysillä loppuun. Ekan radan jälkeen harmitti, ettei kontaktia päässyt korjaamaan, etenkin, kun A:lla alastulo oli moitteeton.



Tokalla radalla kiinnitin huomiota puomin alastuloon ja yritin hidastaa koiraa, mutta siitä huolimatta se (piru vie!!!) ehti loikata ennen kontaktipintaa. A:lla kontakti jälleen hyvä. Argh! Kyllä sapetti, koska hyvät nollaradat tuhoutuivat tuon typerän kontaktin takia. Ei liene vaikea arvata, mitä treenikalenterissa lukee ensi viikon kohdalla... ;)


Hyppäriltä ei kommentoitavaa. Koira teki nopean nollaradan, ei voi olla kuin tyytyväinen. Kisasaldona molemmilta agiradoilta vitonen sijoituksin 1. ja 2., hyppäriltä nolla ja 1. sija. Ihan ei siis meikäläisen haaveet kakkosiin siirtymisestä toteutuneet, mutta ehkä sitten ensi viikolla Purinalla. Siellä startataan kahdella agiradalla.

Hyppärin palkintojen jako
Yada on saanut tänään viettää kevyempää päivää, Elli pyöräili mun kanssa vajaan 10km lenkin, kun kävimme äitini luona. On tuo pyörä kyllä kätevä, etenkin kun allekirjoittanut on tällä hetkellä vähän jalkavammainen. Ei muuten tuo murtunut varvas tykännyt lauantain kisapäivästä... :D Hups!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti