tiistai 7. tammikuuta 2014

Kellottelua

Eilisen illan, ja oikeastaan yönkin, vietin suunnitellen tulevia treenejä. Listasin molempien koirien tavoitteita ylös ja pohdin, mitä mun täytyy tehdä kyseisten tavoitteiden eteen. Lopulta listassa korostui agilityn tekniikan ohessa kestävyyden ja nopeuden kehittäminen. Seuraavat viikot keskitymme siis kestävyys- ja nopeusharjoitteluun. Etenkin Yadan kanssa täytyisi saada maksimaaliset tehot käyttöön. Kauhistelen jo eilen, miten kovia etenemiä minikolmoset tekevät. Tän päiväisen treenin perusteella tämäkin mamma kyllä joutaisi treeniin... Hahah!

Tänään käytiin hallilla Marikan ja Yojon sekä Suvin ja stbter Torstin kanssa. Ohjelmassa oli puomin ja keppien kellottelua. Väännettiin pieni ratakin pystyyn, aiheena leijeröinti. Lämppäsin Ellin kanssa vähän putkilla ja hypyillä. Ihan kivasti sujui leijeröintikin puomin takaa putkesta hypyille - toisella yrittämällä. Puomia kelloteltaessa huomasin, että Elli jäi lähes joka kerta kontaktille kaikkine koipineen. Ei siis ottanut 2on2offia. Murr, seuraavissa treeneissä saakin sitten taas vahvistaa alastulokontaktia. Elli pysähtyy kyllä, siinä ei ole ongelmaa, mutta ei vain laskeudu alas asti. Ja periaatteesta en sitä vapauta, ellei se tee kontaktia oikein. Elli ei oikein välittänyt kuumennustreenistä, meni vain ihan hämilleen, kun Suvi yritti pitää sitä kiinni samalla kun itse kuumensin. Kellotuksista ilmeni, että parhain tulos tuli kuumennettaessa ilman, että kukaan piti kiinni. Startissahan teen usein samaa kuumennusta kuin nyt puomille mentäessä. Se toimii Ellin kanssa parhaiten, koska se malttaa olla kutakuinkin paikoillaan (istuu tai makaa), vaikka käy aiiivan kierroksilla. Kellottelin keppejä yhden verkon avustuksella. Toisen keppivälin -syndrooma is back, joten välttääkseni turhat keppivirheet ja toistot läväytin verkon kyseiseen väliin. Kuumentelin melko kohtuudella, koska kepeillä Elli ei kestä kauheasti vetoa tai häiriötä, sillä rytmi häviää herkästi. Ehkä myös lihaksiston "löysyydellä" on tähän vaikutusta... Ihan ok tuloksia saatiin, tästä on hyvä parantaa :)

Lämppäsin myös Yadan kanssa radan alkuleijeröinnillä. Parilla toistolla homma alkoi sujua. Puomilla teki ihan mielettömiä suorituksia! Tosi kivoja ja nopeita suorituksia varmoilla kontakteilla. Kuumennettaessa tuli muutaman kerran läpi, mutta alkoi taas pysähtyä toistojen myötä. Yadalla on kyllä maailman surkein pää kestää kierroksia ;) Jos kierrokset nousee liikaa, kaikki peli on menetetty. Toisaalta, kun kierroslukumäärä on juuri ja juuri hallinnan rajoissa, tuossa koirassa on ytyä! Kepeillä sujui hyvin. Hitto vie, kun uskaltaisin kisoissa vedettää samalla lailla kuin tänään. Lähtisi mooonta sekuntia pois suoritusajasta. Jostakin syystä himmailen kisakepeillä ihan hullusti, ja koirakin tuntuu olevan aina vähän pihalla, että mitä tapahtuu. Kepit lienee kuitenkin yksi Yadan vahvuuksista.

Loppuverkat tehtiin metsässä laumalenkillä. Elli kovisteli Torstia ja kun Torsti rähähti takaisin, Elli lähti vinkuen karkuun. Ei se kuitenkaan oppinut kerrasta eikä kahdesta (eikä varmaan opi ikinä), vaan meni aina uudelleen naamalle... Yada the Bodyguard hoiti tehtävänsä tuttuun tapaan, vartioi kaikkea ja kaikkia.

Alla taulukot tämän päivän kellotuksista. Uudet kellotukset sitten 1 - 2 kk päästä! ;)

PUOMI
Yada Elli
2,51 3,53
2,45 3,72

PUOMI KUUMENNETTUNA
Yada Elli
2,27 2,93
2,99
2,93

KEPIT
Yada Elli
2,34 2,92
2,41 2,81
2,62 2,97

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti