torstai 16. tammikuuta 2014

Uutta draivia!

Viikon agilepo ja pakkaset ovat tehneet tehtävänsä: koirilla oli hurjasti vauhtia tänään! Pakkasten vuoksi ollaan siis otettu ihan lunkisti, mitä nyt jumppapallon päällä käydään päivittäin. Yadakin alkaa rentoutua entistä enemmän eikä jännitä enää niin kovin.

Tänään siis hallilla pientä vauhtitreeniä mielenvirkistykseksi. Koska tassut jäätyy ulkosalla, hallissa on hyvä rallitella ja purkaa energiaa. Tehtiin ihan simppeliä tehtävää: lähes suora putki, hyppy ja keinu. Hypyllä oli korkeutta about 10cm, joten nyt eivät rimat hidastaneet Ellinkään menoa. Hyvin irtosi ja haki esteitä. Keinulle teki tosi kivoja kontakteja! Välillä treenattiin vauhtia, välillä vahvistin kontaktia. Putken kanssa pelleiltiin myös mm. putkijarrulla. On vain turhan kuuliainen koira suhinalle, pysähtyi putkessa kuin seinään, kun suhisin tiukan käännöksen merkiksi. Haha! Täytyy keksiä joku muu merkki... Hypylle tein muutamia vippejä ja haltuunottoja. Yadan kanssa treenatessa Elli harjoitteli hiljaa paikalla oloa. Ihan hyvin sujui, muutamia haukkuja sieltä tuli. Koetin palkata niin useasti kuin vain sen luokse ehdin. Kyllä se tästä lähtee, jonain päivänä haukuton halli -periaate  toimii myös Ellin ollessa hallissa ;) Onhan se hiljaa silloin, kun olen siinä vieressä, mutta vinkuminen ja haukkuminen alkaa heti, jos esim. tutustun rataan tai treenaan Yadan kanssa.

Yadan kanssa treenasin samoja juttuja. Jummijammi mitä keinuja!!! Ihan mielettömän kivoja, nopea suoritus ja varma kontakti. Kesti jopa persjätöt tosi hyvin. No okei, kerran tuli läpi... Putkijarru oli ihan hukassa, mutten jaksanut nyt alkaa säätää sen kanssa. Tämän päivän treenien idea oli kuitenkin kivaa rallittelua vähän lämpösemmässä kelissä (= hallissa). Vipit ja haltuunotot sujui hyvin, niissä ollaan siis kehitytty.

Saa nähdä, onko huomenna ryhmätreenejä pakkasen takia. Mikäli ei, voisin harkita silti käväiseväni hallilla tekemässä jotain pientä, kuten putki/kontakti -erottelua. Saisivat koiratkin kanavoida energiansa johonkin hyödyllisempään. Kotona karvat pöllyää kun koirat rallittavat ympäriinsä jatkuvasti. Loppuispa nää pakkaset jo, että koirat kestäis lenkkeillä pidempiä lenkkejä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti