sunnuntai 5. tammikuuta 2014

SERTejä satelee... :)

Wohou, I did it!!! Molemmat hauvat nappasivat tänään puuttuvat LUVAt Kotkan kisoista. Ihan törkeen hyvä fiilis, tosi kivat radat oli!

Ennen kisastooria kerrottakoon, että kävin Ellin kanssa perjantai-iltana treffaamassa kaverin 10 viikkoista tarupi-urosta. Voi, miten se oli söpö! Ajattelin, että Elli olisi tullut ihan hyvin juttuun uroksen kanssa, mutta hermo taisi palaa heti ensi hetkellä. Väinö hyppi Ellin päällä, joten Elli pisti pennun matalaksi samantien. Menin väliin ja otettiin vähän iisimmin. Toisenkin kerran yritti vähän turhan ronskisti alistaa pentua, joten päädyin parhaimmaksi ratkaisuksi viedä koirat ulos rallittamaan. Ulkona Elli ei ole niin aggressiivinen. Ulkoilun jälkeen pidin vielä Elliä hihnassa sisällä, silloin leikit sujuivat ihan hyvin. Välillä yritti jäädä tuijottelemaan, mutta pääosin pyrki välttämään katsekontaktia pentuun.

Eilen sitten käytiin iltasella tekemässä vähän kontakteja hallilla. Yada kusetti ihan 6-0 ja tuli läpi puomilta. Tein ohijuoksuja ja häiriköin muutenkin. Tarvinnee lisää treeniä! Elli teki ihan kivoja kontakteja, mutta... Olin jo varma, ettei siitä VAU:n keinuhässäkästä olisi jäänyt mitään traumoja, mutta toisin kävi. Elli tuli monta kertaa alas keinulta (siis hyppäsi sivuun) siinä vaiheessa, kun keinu alkoi laskeutua. Kikkailin keinulla hetkisen ja lämäyteltiin alastuloa. Elli ei ollut hommasta moksiskaan, hyppäsi alastulolaudalle ja rämäytti alas. Kokonaista keinua ei kuitenkaan suostunut menemään. Sinnikkäiden toistojen tuloksena sain keinun kutakuinkin toimivaksi, tyytyväinen en kuitenkaan ollut. Voi hitto, että pitikin ryssiä niissä kisoissa! Ollaan ihan miinuksen puolella tuon keinun kanssa...

Tänänä Kotkassa ekalla radalla Elli palloili ihan miten sattuu. Tai no oikeastaan, keinulle asti tuli ihan hyvin. Ja keinuhan sujui tosi mallikkaasti, en olisi ikinä uskonut, että se tuottaisi loppuradalle ongelmia. Keinulta siis putkeen, jonka jälkeen koira sinkosi takaisin keinulle haistelemaan. Komensin takaisin ja hypylle, tulikin, mutta lähti taas keinulle haistelemaan. Sain maaniteltua Ellin mukaani ja yritin jatkaa matkaa. Tuli hypyistä ohi, kävi haistelemassa ratahenkilöä, haisteli maata, tuli ohi parikin kertaa puomin ylösmenosta. Koko koira oli siis ihan ulapalla. Tsiisus! Selvittiin maaliin tuloksella HYL.

Tokalle radalle lähtiessä virittelin koiraa huolellisesti lelun avulla. Tältä radalta oli onneksi poistettu keinu, joten suurin stressitekijä oli poissa. Lähdettiin matkaan hyvällä skarpilla, koira nousi reippaasti puomille ja eteni ihan kivasti. Kontaktit oli ihan ok, hitusen olisi voinut olla vauhtia enemmän. A:lla teki kivan kontaktin ja vapautinkin välittömästi. Hypyt sujuivat melko hyvin, ei niin silmiin pistävää steppaamista, mitä olisin odottanut kolmekymppisillä rimoilla. Nollalla maaliin ja SERTi taskuun :) Sijoituttiin kolmanneksi, etenemä taisi olla noin 3,33m/s.



Yada tuntui olevan hyvässä vireessä, vaikka muuten se onkin ollut kuluneella viikolla ihan outo. Siinä radassa ei kummemmin analysoitavaa ollut, tosi kivat kontaktit puomin alastuloa lukuunottamatta (hiipi ja jäi vähän ylös), keinustakin suoriuduttiin melko ripeästi. Irtosi ja tuli melko hyvin käteen, siinä sujuvan radan salaisuudet :) Yadalle siis SERTi ekalta radalta, joten toinen startti jäi nyt käyttämättä. Yada sijoittui toiseksi etenemällä 3,90 m/s. Muoks. aiemmin tässä kohdin brassailin hyvällä etenemällä, totuus kuitenkin on, että taisi olla hitain etenemämme nyt kakkosluokassa :D Esimerkiksi VAU:lla agiradan etenemänä oli 4,02 m/s... Meno tuntui kuitenkin nyt radalla reippaammalta, joten luulin koiran menneen "lujempaa kuin koskaan" ;)



Huomenna lepäillään ja tiistaina käydään vähän hiomassa pikkujuttuja hallilla. Elli pääsee ainakin keinutreeniin, saa nähdä, mitä Yadalle keksii. Torstaina käytän koirat parturissa, jo oli aikakin! Tätä karvan määrää ei voi sanoin kuvailla... Perjantaina Elli pääseekin osteopaatti Hanna Kivisen käsittelyyn. Sunnuntaina treenaan jommalla kummalla Tuula Suomalaisen valmennuksessa. Ensisijaisesti aion ottaa Ellin, mutta odotellaan nyt Hannan tuomiota ensin. Yada pääsee sitten paikkailemaan, jos Elli jää tauolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti