sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Kolmosten korkkaus

Käytiin räpeltämässä Yadan kanssa PORSK:in kisoissa viime sunnuntaina: tuloksilla 0/0,39 ja 0/-7,08! Molemmilla suorituksilla irtosi viides sija.

Ekan radan starttia odotellessa koira stressasi ihan liikaa. Johtuiko se sitten siitä maneesista, hevosen tuoksusta, kisatauosta vai mistä - ei voi tietää. Itseänikin kyllä vähän jännitti. Se, että sain koiran lähtöön ja jokseenkin keskittymään minuun, oli työn ja tuskan takana. Jouduin vetämään koiraa mukanani koko radan läpi... Kaikki eteenpäin pyrkimys oli kadonnut. Palkkakaan ei kelvannut radan jälkeen! Nollahan sieltä tuli ("JEEE!"), mutta meni yliajalle. Kyllä teki mieli muutamia ärräpäitä päästellä. Hmph.


Tokaan starttiin lähdin siis vähän huonolla fiiliksellä, mutta apinanraivolla, ja yritin tsempata koiraa parhaani mukaan. Vapautin nopeasti lähdöstä ja yritin pitää positiivisen tekemisen meiningin yllä. Kyllähän se perässä tuli jo hieman paremmin, kaikki tehot eivät kuitenkaan olleet käytössä. Loppuradasta meni ohjaajan pasmat ihan sekaisin, kun unohdin valssata keppien jälkeisen hypyn jälkeen. Jäin siis väärälle puolelle ja jouduin tekemään vähän huonoja ohjausvalintoja. Onneksi rata oli lopuillaan ja selvittiin nollalla maaliin. Jihuu, kyllä se tästä lähtee! Palkkakin maistui jo koiralle paremmin, kunhan sai ensin kaivaa repun läpikotaisin, jotta Neidille kelpaava lelu löytyi.


Aika iisisti ollaan otettu koirien kanssa kotosalla. Paljon kotitreeniä sisällä, ulkona muutamia juoksulenkkejä kävelyn lisäksi. Elli kierii jo hyvin molempiin suuntiin, Yada tökkii jumppapalloa (pallopaimennuksen alkeita), noutoakin ollaan treenattu. Lisäksi olen vahvistellut molempien sivulletuloa ja seuraamista. Lisäksi Ellille kaukokäskyjä, paikallaoloa yms. Kouvolan Rally-tokokisojen ilmoittautuminen alkaa lähestyä, pitäisi kai rallatellakin jonain päivänä. Mistä tätä intoa oikein riittää? :D

Perjantaina treenasin Yadan kanssa ryhmätreeneissä. Kelloteltiinkin vähän. Yada teki hyvää rataa hyvällä draivilla, kisojen köpöttelyvauhdista ei ollut enää tietoakaan. Takaakiertoja ja pakkovalsseja hypyille. Kepeille takaaleikkausta, pakkovalssia ja valssia. Etupalkalla saatiin takaaleikkauksetkin onnistumaan. Yada kesti ihan mielettömiä (typeriä) ohjauksia kepeille, ei tullut läpi vaikka huuhailin ties missä ja mitenpäin. Hieno hauva!!! Keinulle ihan kivoja kontakteja, vauhtia oli ihan ok:sti. Mä olen muuten aina luullut, että Yada on hidas pyörityksissä. Vaan kellopa kertoi toista. Saatiin noin sekunti pois radalta kun pyörittelin siivekkeiden ympäri esimerkiksi saksalaisen sijaan. Seuraavissa kisoissa täytyy kiinnittää huomiota ohjausvalintoihin taas ihan eritavalla, nyt Porvoossahan vältin pyörityksiä (ja napsin mitä ilmeisemmin lisäsekunteja).

Ensi viikolla ei ole ryhmätreenejä, joten pitäisi ehtiä hallille omineen jonain päivänä. Elli pääsee Hannan käsittelyyn perjantaina, joten sunnuntai lienee paras päivä aksailuun... Pääsee sitten Ellikin pitkästä aikaa hallille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti