perjantai 18. lokakuuta 2013

Kisatreeniä

Auttelin ensin Marikaa agialkeissa belpag Typyn kanssa ja treenasin sitten Ellin kanssa.

Tein rataa pikkupätkissä, useilla palkkaamisilla. Elli tuntui liikkuvan kivasti ja haki yllättävän hyvin hypyille. Takaakierrot ja päällejuoksut onnistuivat hyvin. Kepeillä ei mitään ongelmaa, vaikka sisään mentiin avokulmasta. A:lla tuli ihan kivoja alastulokontakteja. Nyt, kun koira toimi, sain palautetta turhasta varmistelusta. Saatoin putkiin ja hypyille jo liikaa, nyt pitäisi malttaa lähetellä koiraa enemmän. Josko se estehakuisuuskin paranisi... Lopeteltiin hyvissä ajoin, joten molemmille jäi hyvä ja reipas mieli :)

Yadan kanssa treenasin Helin koulutuksessa. Rata oli vauhdikas ja melko sujuva, ei mitään kummoisia jippoja. Kepeille haastava umpikulma vähän takaaleikaten. Yada haki kepeille tosi hyvin, itse tosin olin useasti koiran tiellä. Ennen keppejä olisi pitänyt rytmittää, ja sehän meikäläiseltä onnistuu. Not! En ole ikinä osannut rytmittää, enkä osaa edelleenkään. Takaakierrot ja päällejuoksut sujuivat tosi kivasti, myös jaakotus onnistui (ohoh!) ja käänsi koiran superhyvin. Vielä kun uskaltaisi käyttää sitä kisoissakin. Oon kyllä mamis, kun en uskalla ikinä kokeilla mitään "hienouksia" kisoissa, vaikka ne takuuvarmasti toimivat Yadalla ;) Käytän muutenkin paljon ihan perusohjausta ja hifistelen vasta pakon edessä. Niillä tietyillä jutuilla vain koira toimisi kummasti paremmin... A:lla tuli vaihtelevalla menestyksellä ihan hyviä kontakteja. Välillä tuli tosi nopeasti ja varmasti alas, välillä valahti maahan asti. Täytyy vahvistaa 2on2offia vielä paaaaljon, mutta ensin kisaan pari viikonloppua ja jään sitten kisatauolle.

Huomenna olisi tarkoitus käydä metsässä Marikan ja koirien kanssa. Saavat ärrierit temmeltää belgin kanssa ja väsyttää siten itsensä :) Sunnuntaina starttaan molempien kanssa agiradalla Lahdessa. Vaatimattomana tavoitteena 2x nolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti