maanantai 14. lokakuuta 2013

Menolippu kakkosiin

Vihdoin ja viimein Se päivä, jota on odotettu ja jota varten on treenattu hullun lailla, on ohi. Kaikenkaikkiaan päivä oli hyvä, sää suosi ja ihan siistejä ratojakin tuli tehtyä.

Yada yllätti ekana tehden nätit kontaktit ja hyvän radan. Tai no, puomilla hieno 2on2off, keinulla vähän hiipi ja A:lla tuli liikkeestä läpi. Hahah. Kaikesta tästä huolimatta Yada lunasti menolipun kakkosluokkaan voittonollallaan. Jes! Tätä on odotettu, mutta toisaalta, tämä myös tiedettiin ;) Kyseisestä radasta ei liene juuri kommentoitavaa, kaarrokset vähän venyi eikä vire ollut ihan optimaalinen, mun ohjauskin oli melko takkuista, mutta pistetään kontaktijännityksen piikkiin. Varmistelin kontakteilla tosi paljon, mutta se kannatti. Koira teki kuitenkin hyvää työtä ja antoi mamman ohjausvirheet anteeksi. Enivei, alla oleva video kertonee enemmän kuin epätoivoiset kommentointiyritykseni...





Koska nousimme kakkosiin agiradalta, mentiin vielä iltapäivällä kakkosten hyppyrata. Tein ehkä virheen jo siinä, kun kävin viemässä palkan valmiiksi hihnalaatikolle. Hyvä, ettei koira ampunut sinne jo suoraan lähdöstä. Sain varmistella jonkin verran ekoja hyppyjä, että koira pysyi radalla. Alku oli aika haastava ja luulin, etten ikinä ehtisi ohjaamaan koiraa. No, ehdinhän, kun vain juoksin. Matkatyssäsi kuitenkin seiskalta kasille. Muurilta olisi pitänyt mennä putkeen tosi lyhyellä tiellä viistosta kulmasta ja tietenkin siihen "väärään päähän". Olin varmistavani haluttua putken päätä, mutta Yadahan pinkoi juuri sinne, minne epäilinkin sen menevän - ei se mitään kuullut tai nähnyt enää, kun oli lukinnut väärän pään jo ties koska. Videolta näkee, että koira hakee vasempaan putken päähän, mutta tekee terrierit ja sinkoaa oikean puoleiseen päähän. Great. Hyppäriltä siis HYL, mutta jatkoin radan loppuun, kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Yada meni tosi kivasti ja vauhtia riitti. Etenkin loppusuora oli magee (taisi muistaa, että palkka odottaa maalissa)!



No sitten, tapaus Elli. Agirata sujui ihan kivasti, kontaktit oli hyvät. Harmi, että kolmoshypyltä tuli kielto (ennakoin ja hätiköin...), toinen vitonen taisi tulla kepeiltä. Toisella yrittämällä pujotteli virheittä. Piru vie, että se toisen ja kolmannen keppivälin syndrooma iski kisaradalla. Lämmitellessä pujotteli virheittä. Noh, aika oli kuolemaa hitaampi, joten lopputuloksena 10 RV + 5 yliajasta. Pitäisi kyllä siitä huolimatta olla tyytyväinen, kun ottaa huomioon koiran tason. Ja sitä paitsi, mähän ne mokat tein ohjaamalla huonosti.

Hyppärillä otettiin sitten HYL, kun koira oli jo tosi väsynyt ja keskittyminen herpaantui. Kepeillä ei jaksanu enää keskittyä, joten pujotteli ihan miten sattuu muutamaan otteeseen / lähti vain omille teilleen. Suoritettiin rata loppuun kuitenkin. Kaksi rataa kisakorkuisilla rimoilla oli liikaa, onneksi ilmoitin Ellin ens sunnuntaiksi Lahteen vain agiradalle. Täytyy aloitella pikkuhiljaa. Alkavan viikon pidän nyt taukoa hallilta, korkeintaan perjantaina käyn tekemässä pientä treeniä. Myös Yada saa lepäillä rankan viikon päätteeksi.

Ensi viikko näyttäisi siis seuraavalta: alkuviikon keskityn palautumiseen ja peruslenkkeilyyn, pe ryhmätreeni (Elli) + Helin koulutus (Yada) ja sunnuntaina molemmilla yksi agirata VAU:lla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti