lauantai 12. lokakuuta 2013

Vähiin käy, ennen kuin loppuu...

... päivät siis ennen Ellin ekaa virallista starttia.

Keskiviikkona käytiin Marikan kanssa tekemässä pientä radan pätkää, jossa pääsin testaamaan Ellin keppejä ja kontakteja. Yadalla oli lepopäivä. Rimat nostettiin 25 - 30 senttiin, jotta päästiin kisaradan tuntuun. Elli ei näyttänyt ollenkaan niin pahalta, kuin kuvittelin, mutta onhan sillä räpeltämistä kisakorkuisten rimojen yli.. Kepittelyt sujuivat kohtuu hyvin, kun tajusin, etten voi vedättää alussa yhtään. Jos lähdin vedättämään, tokaan väliin tuli poikkeuksetta virhe. Kun annoin hakea kepit rauhassa ja maltoin odottaa, että koira pääsee vauhtiin, kaikki sujui. Kontakteilla ei ongelmia, ihan nättejä 2on2offeja tarjoili.

Tänään sitten treenasin Ellin kanssa ryhmässä KSSK:n puolella ja heti sen perään Yadalla Homeetalla Helin koulutuksessa. Elli oli vähän nihkeähkö, kepittelyt sujuivat paria aloitusvirhettä lukuunottamatta hyvin. Keinulla tuli melkein niskoilleen alas (oli ilmeisesti tekemässä puomia). Kun pääsi pahimmasta pelostaan yli, teki ihan kivoja suorituksia keinulla ja kesti persjätön keinun jälkeen. Irtoaminen oli ihan nollassa, liekö johtui kisakorkuisista rimoista. Tosi herkästi lähti mun liikkeen mukana ja reagoi jokaiseen mun tekemään vänkyrään. Hermo meinasi palaa kyllä muutamaan otteeseen, kun koira oli niin yliherkässä tilassa. Yadakin on kyllä herkkä reagoimaan, mutta ei nyt ihan noin herkkä ;) Aikani tahkottua rataa sain ihan kivoja suorituksia aikaiseksi.

Yadan kanssa sujui ihan kivasti. Rata oli aika erikoinen, mutta nyt jälkeenpäin ajateltuna aika hauska. Keppejä ja kontakteja tahkottiin useaan otteeseen radan sisällä - meille oikein passeli rata! Kyllä siinä ohjaajallakin oli täysi työ ehtiä takaakiertoihin yms. pitkillä välimatkoilla. Kontaktit oli ihan jees, muutamia läpimenoja tuli sivuetäisyyden takia. Heli ohjeistikin tekemään sunnuntaina supervarman radan, eli kontaktit rauhassa ja lähellä koiraa. Josko se viimonen nolla sitten irtoaisi :) Kepeiltä tehtiin poispäinkäännös putkeen ja leijeröitiin sitten keppien toiselta puolen. Näytti haastavalta, mutta Yada suoriutui joka kerta virheittä. Ehkä mäkin sitten tein jotain oikein. Heli kehui koiraa ja virettä, joten en kai voi olla muuta kuin tyytyväinen tämän päiväisiin treeneihin. Yada tuntui ja näytti hyvältä, toivotaan, että on sitä vielä ylihuomenna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti