sunnuntai 22. syyskuuta 2013

2on-2offia ja keppejä

Otin itseäni niskasta kiinni ja treenailin tänään ekaa kertaa Yadan kanssa 2on-2offeja laatikolla ja targetilla. Jotenkin heräsin todellisuuteen ja siihen, miten tyhmä olen ollut, kun en ole treenannut kontakteja kuntoon juoksutauolla. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan!

 Pelkkä laatikko ei toiminut Yadalla, se ei vain yksinkertaisesti tajunnut, mitä siltä pyydettiin, joten lisäsin juoksukontakteissa käyttämäni hiirimaton targetiksi, ja johan alkoi lyyti kirjoittaa. Yada tarjosi hyviä pysäytyskontakteja, vaikka treenattiin niitä "virallisesti" vasta ekaa kertaa. Saa nähdä, kuinka sekaisin koira on hallille päästyämme, kun olen sekoittanut juoksu- ja pysäytyskontaktin käskyjä... Mutta, lopputulos lienee tärkein. Mikäli etenemme yhtä hyvää vauhtia pysäytyskontakteilla kuin tänään, saan uudet kontaktit kuntoon seuran kisoihin lokakuun alussa.


Ellin kanssa käytiin tekemässä hallilla pientä hyppy-, keppi- ja kontaktitreeniä Marikan ja Yojon seurana. Kolme eteenmenohyppyä ja siitä putkeen. Tämä onnistui yllättävän hyvin, sillä Elli imee putkeen paremmin kuin hypyille. Tokan hypyn kohdalla siis pelkkä putki-käsky riitti vauhdittamaan koiran viimeisenkin hypyn yli. Putken jälkeen tehtiin vielä "kauko-ohjausella" pari hyppyä. Etupalkkaajalla homma toimi ihan hyvin. Lisää lisää lisää treeniä vaan.

Kepiteltiin neljällä verkolla ja vähennettiin siitä yhteen verkkoon. Hienosti olen saanut koiran toispuoleiseksi, good for me! Yhdellä verkolla pujottelu onnistui siis vain oikealta ohjattuna. Yadan kanssahan mulla on sama ongelma, joten syypää tähän on vain ja ainoastaan minä itse. Alla oleva video kertonee lisää treenin kulusta.


Loppuun vielä kontaktitreeniä puomin alastulolla, hyvin kestää häiriötä! Nyt pitäisi vaan treenata kovasti A:ta, jotta saataisiin lihaksistoa kehitettyä ja päästäisiin sen kanssa eteenpäin. Ainiin, ja keinuakin pitäisi vahvistaa. Täytyy ottaa keinutreeniä alkavalla viikolla muun treenin ohella. Pitäisi jaksaa raahautua hallille ma, ti, to ja su. Sunnuntaina olis mahdollisesti vuorossa Suomalaisen Tuulan aluevalkka. Toivottavasti Yadankin saisi treeniin jo viikon lopusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti