keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Väsy iskee

Pikapäivitys ennen BB:n alkamista ;)

Eilen kävin Yadan kanssa Helin koulutuksessa. Treeniratana viime viikonlopun kisoista (HAU) kolmosten kisaradan muunnelma. Yada kävi ihan puoliteholla, josta Heli huomautti heti. Itsekin oon huomannut, että koira tuntuu vähän uupuneelta - tai siis on tuntunut viimeisimpiä treenejä. Tosin, tällä kertaa hitaus saattoi juontaa juurensa kattotyöntekijöiden kolinaan. Yada oli ihan kauhusta kankeana ja pelkkä putkeen meno tuotti hankaluuksia. Yritettiin sitten ajoittaa suoritukset sille ajalle, kun työntekijät olivat 30 sekuntia tekemättä mitään.

Radalla oli ihan perusohjausta, vauhdikas pakkovalssi ja siitä kepeille, takaakiertoja ja vippi. Alkuun tein vipin sijaan valssin ja pyöritin sitten hypyn ympäri, mutta Helin painostuksesta kokeilin vippiä. Ja perskules, sehän toimi kuin oppikirjassa ;) Ihan mielettömän hyvät käännökset ihan siivekkeitä nuoleskellen. Ja takuulla nopeampi vaihtoehto kuin oma häsellykseni. Sain Yadaan vähän vauhtia kun vinguttelin lelua pitkin rataa, mutta jotenkin meni maku koko treeniin, kun sai keskittyä vain koiran vireystilaan ja sen pelon hallintaan. Toisaalta, olipa ainakin häiriötä kerrakseen! Loppupeleissä Yada toimi kivasti - jopa puomin kontaktilla :)

 Yada enteilee vähän juoksuja, joten saa nähdä, onko mulla kohta molemmat koirat treenitauolla. Yadalla tekisi kyllä enemmän kuin hyvää, pitää vähän lomaa hallilta. Seuraavaksi olisi tiedossa kontaktitreeniä ainakin viikon ajan. Jokatapauksessa vain lyhyitä hyppypätkiä ja paljon palkkaa, että saan vauhtia takaisin. Nyt kisaaminen näkyy negatiivisella tavalla. Seuraavaksi starttaankin ehkä vasta joskus syys-lokakuun vaihteessa... Riippuen myös siitä, alkavatko juoksut vai eivät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti