lauantai 21. syyskuuta 2013

Vapaatreeniä ja mölleilyä

Keskiviikkona kävin Ellin kera hallilla Marikan ruoskittavana.

Pientä radanpätkää, jossa putki, puomi, kepit ja hyppyjä. Tein rataa kahdessa osassa. Ensimmäisessä osassa oli putki, puomi, hyppy ja kepit. Kuumentelin Elliä vähän alkuun ja kiusasin lähdössä - hyvin pysyi! Ellin estehakuisuus on edelleen pyöreä nolla, vaikka putkiin alkaa imua jo löytyäkin. Estehakuisuuden puutteesta johtuen Elli meni ohi muun muassa puomista, joka oli kuitenkin täysin suoralla linjalla sen edessä. Mutta kun puomille päästiin, tuli ihan mielettömän hyviä alastulokontakteja, vaikka jouduin ottamaan vähän etäisyyttä. Puomilta lähetys hypylle ja siitä lähetys vielä avokulmakepeille.Varmistelin keppejä hieman ja menin alkuun lähelle ohjaamaan, mutta Marika laittoi mut mukavuusalueen ulkopuolelle, ja jouduin lähettämään kepeille k-a-u-k-a-a. Enkä saanut edes mennä sinne lähelle sörkkimään ;) Haha, mutta hyvä niin! Elli haki kepit ihan supermegahyvin ja pujotteli KAHDELLA verkolla. Okei, alkuun siellä oli neljä verkkoa, joista sitten repäistiin puolet pois parin pujottelukerran jälkeen.Satasella en luota noihin kahden verkon keppeihin, joten seuraavissa treeneissä aloittelen varmaan neljällä ja vahvistelen pujottelua. Kahdella verkolla pujotellessa Ellin rytmi hieman katoaa puolen välin paikkeilla, joten joudun vahvistamaan sitä "kepit kepit"-käskyllä. Motoriikka on vielä vähän vaiheessa. Still. Huoh.

Loppuradassa oli päällejuoksua ja pyöritystä, ihan siis pari hyppyä vain ja loppuun rengas + putki. Päällejuoksut sujuivat hyvin. Takaakiertoon lähetystä täytyy vielä treenata, vaatii hieman yliohjausta. Renkaan ja putken haki hyvin edeten hyvässä tempossa. Takaaleikkaus meni ihan vituralleen, niiden treenaaminen siirtyy hamaan tulevaisuuteen, nyt täytyy saada moottorikäyntiin, jotta edes eteenmenot sujuisi ja Elli hakisi paremmin hypyille. Hyvillä mielin lopeltiin treenit ja koiratkin saivat hetken temmeltää pihassa.

Perjantaina sitten skabailtiin möllikisoissa. Yada juoksuilee edelleen (on muuten ihan karmeat tärppipäivät päällä jo ties monetta päivää... loppuis jo!), joten osallistuin vain Ellin kanssa mölliradalle. Mentiin sama rata kahdesti. Rata oli tosi kiva rallirata, paljon suoraa linjaa ja käännökset putkissa. Alku sujuikin tosi hyvin, mutta ekan putken jälkeen Elli ohitti kaksi seuraavaa hyppyä. Tuli kyllä hyvin ohjaavaan käteen persjätön jälkeen, mutta koska en kertonut arvon tahmatassulle, että seuraavat kaksi suoraan edessä olevaa hyppyä tulee hypätä ilman erinäistä käskyä, ei se niitä myöskään hypännyt. Sadasosasekunnin mietin päässäni, että palaan korjaamaan hypyt, mutta koska Elli tuntui kerrankin kulkevan hyvää vauhtia, jatkoin radan loppuun kuin mitään ei olisi tapahtunut. Loppurata sujui siis ihmeen vauhdikkaasti ja pääsimme maaliin tuloksella HYL.

Toisella radalla varmistelin ekan putken jälkeiset hypyt karjumalla - silti oli lähellä, ettei tuloslapussa lukenut K. Hyppäsihän se ne kuitenkin. Kiva vauhti oli tälläkin radalla, vaikkakin hitusen hitaampi kuin edellinen suorituksemme. Siitä huolimatta tokalta radalta tuloksena n. 10 sekuntia ihanneajan alittava voittoaika :)

Nyt täytyy kyllä malttaa pysyä poissa möllikisoista. Marika huomautti puutteellisesta hyppytyylistä ja siitä, että Elli hakee ponnistuspaikkaa todella paljon. Huomasin sen tänään itsekin, kun välimatkan olivat pitkiä ja vauhtia oli ehkä enemmän kuin treeneissä. Koska Elli ei reagoi kisatilanteeseen millään tapaa, ei meidän ole tarpeellista kisata kisaharjoituksen vuoksi. Vielä. Nyt treenaan hypyt, hyppykaaren ja ponnistuspaikat kuntoon ja kisailen sitten vaikka loppuvuodesta. Harmittaa toki, että nyt kun olisimme kahta keppien verkkoa vaille valmiit ykkösluokkaan, tajuan, etten mitenkään voi hypyttää tuota mäyräkoiramallia 30-senttisillä rimoilla kisoissa... Tai voin, jos haluan saada koiran rikki ennenaikaisesti.

Tänään laitoin tilaukseen oman BOT-loimen Ellille, pääsee "pentukin" lämmittelemään lihaksiaan. Yada onkin käyttänyt jo vuoden verran omaa verkkoBOT-loimeaan. Ainiin, ja tulihan tossa shoppailtua koirille jo pari uutta toppamanttelia (Hurtta ja Pomppa) sekä fleecehaalarit, sadehaalari ja jaja... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti