maanantai 9. syyskuuta 2013

Kraniosakraalia

Molemmilla tytöillä on juoksut, joten arkemme kuluu möllötellessä ja lenkkeillessä. Mä olen ollut tosi laiska treenailemaan tokoa tai mitään muutakaan, vaikka uhosin tokoilevani juoksutauolla ;) Nollataan nyt sitten kunnolla. Tekee varmasti hyvää koirillekin!

Siitä puheenollen, Yadahan on ollut vähän outo: hidastunut agissa ja jäänyt lenkeillä mun taakse hipsuttelemaan. Olin ajatellut näiden johtuvan alkavista juoksuista, mutta syy saattoikin olla muualla...

Noora (Kouvolan hevoshieronta Ky) kävi tekemässä Yadalle kraniosakraalihoidon. Yadalle on tehty kerran aiemmin kyseinen hoito, ja se tuntui rentouttavan tuon hieronnassa katkaravuksi käpertyvän hermoheikon. Siispä ajattelin hemmotella Yadaa rankan treeniputken lomassa. Kraniosta voit lueskella selkokielellä vaikkapa täältä, samaisesta linkistä löytyy myös video, josta näkee, miten passiivista kraniohoito loppujen lopuksi on. Enivei, Yada oli alkuun kireä kuin viulunkieli (ylläri) ja pakeni mun syliin. Vähän ajan kuluttua se kuitenkin nautiskeli lattialla Nooran käsittelyssä. Noora löysi oikealle vinksahtaneen lantion, jumiutuneen vasemman lavan, jotain häikkää SI-nivelessä ja jumin niskassa. Lisäksi selän keskellä oli massiivinen jumiutuma. Ei ihme, että koira on ollut haluton liikkumaan!! Noora sai jumit auki, joten nyt peukut pystyyn, etteivät mene heti uudestaan. Hoidon lopuksi Yada kiitteli Nooraa hoidosta pusuilla, vaikka alkuun se ei halunnut lähellekään :)

Elli pääse pitkälle lenkille vielä illalla, mutta Yada joutui tyytymään lyhyempään pissalenkkiin. Elli käyttäytyi kerrankin ihmisiksi! Täytyy varmaan alkaa lenkittää sitä yksinään, Yadan seura tuntuu sumentavan ne pienetkin valot Ellin korvien välistä, jolloin korvatkin katoavat. Tultiin Pikku-Palomäen koirapuistolta asti ilman hihnaa ja ohitettiin yksi koirakin. Ja joo, koira tuli vieressä kokoajan, joten oli kytkettävissä jos olisi tarvetta ollut.

Kovasti tytöt nyt haluaisivat leikkiä keskenään, en vain uskalla laskea niitä pitkäksi aikaa keskenään pihalle. Lenkillä leikit sujuvat ongelmitta. Nuo kaksi jopa tuntuvat viihtyvän yhdessä. Tuolla ne leikkivät eripuolilla koiraporttia ja vinkuvat toistensa luo. Nyt on sujunut jo liian hyvin monta päivää, kohta varmaan rysähtää..

Sitä odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti